Διακοπές στο Αίγιο 2017-05-09T08:47:08+00:00
aigio beach by night

Διακοπές στο Αίγιο

Τοπικές Πληροφορίες

Ερχόμενοι στο Δήμο Συμπολιτείας είναι σαν να μπαίνετε σε έναν επίγειο παράδεισο. Το μπλε της θάλασσας του Κορινθιακού κόλπου και το πράσινο των γύρω βουνών σάς περιμένουν. Ελάτε να απολαύσετε τις υπέροχες παραθαλάσσιες περιοχές με τις φανταστικές παραλίες και σίγουρα οι διακοπές στο Αίγιο θα σάς μείνουν αξέχαστες.

Υπάρχουν πολλές ταβέρνες, εστιατόρια και πολλά μπαρ δίπλα στη θάλασσα. Τα χωριά έχουν μια έντονη νυχτερινή ζωή το καλοκαίρι και η διασκέδαση κρατάει μέχρι νωρίς το πρωί. Υπάρχουν επίσης πολλά καταστήματα για καφέ και 2 θερινοί κινηματογράφοι.

Κάνοντας διακοπές στον Λόγγο μπορείτε να απολαύσετε μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Αιγιάλειας, καθώς και μία από τις πιο ήσυχες, δεδομένου ότι ο παραλιακός δρόμος είναι μερικά χιλιόμετρα μακριά. Ο Λόγγος έχει γίνει ένα δημοφιλές τουριστικό μέρος διαθέτοντας όλες τις σύγχρονες τουριστικές εγκαταστάσεις.

Εκδρομές

Αίγιο

Η πόλη του Αιγίου είναι χτισμένη αμφιθεατρικά με μοναδική θέα στον Κορινθιακό Κόλπο. Είναι ένα πολύ εμπορικό μέρος όπου μπορεί κανείς να επισκεφθεί την εκκλησία της Παναγίας της Τρυπητής.

Καλάβρυτα

Η ιστορική πόλη των Καλαβρύτων αποτελεί θαυμάσιο μέρος για εκδρομή. Αποτελείται από το Μέγα Σπήλαιο, το χιονοδρομικό κέντρο και πολλά μνημεία ιστορικής αξίας. Το τοπίο είναι μαγευτικό με την ανεμπόδιστη θέα του Βουραϊκού.

Αρχαία Ολυμπία

Ένα από τα πιο σημαντικά και ιερά μνημεία της αρχαίας Ελλάδα, αφιερωμένο στον πατέρα των θεών, τον Δία. Η Ολυμπία είναι ο τόπος όπου κατά την αρχαιότητα οι Ολυμπιακοί Αγώνες λάμβαναν χώρα. Κατά τη διάρκεια των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από εδώ. Μπορείτε να επισκεφτείτε το Ιερό της Ολυμπίας καθώς και το Μουσείο.

Δελφοί

Οι Δελφοί είναι ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά μνημεία της αρχαίας Ελλάδας, που ονομάζεται και “ομφαλός της γης”. Κατά την αρχαιότητα εθεωρείτο το κέντρο του πολιτισμού και είχε ήδη κατοικηθεί από την προϊστορική εποχή. Η σπουδαιότητά του έγινε πιο έντονη κατά τη διάρκεια των κλασικών χρόνων, καθώς συνδέθηκε με τις πιο σημαντικές αποφάσεις κατά τη διάρκεια της ιστορίας.
Το γνωστό μαντείο βρισκόταν εκεί, όπου η λέξη “χρησμός” δόθηκε μέσω της Πυθίας, η οποία ελεγχόταν από ιερείς με υψηλή Μυσταγωγική εκπαίδευση.

Λίμνη Τσιβλού

Είναι μια πανέμορφη τοποθεσία που αξίζει να επισκεφθείτε. Με το καταπράσινο τοπίο, είναι ιδανικό μέρος για μια ημερήσια εκδρομή.